COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

22 de secretari de stat și secretari generali, de la majoritatea ministerelor, demiși de Guvern

9 aug. 16:30   Politică
3342 4

Guvernul a demis, astăzi, 22 de secretari de stat și secretari generali, de la majoritatea ministerelor.

Astfel, au fost eliberați din funcție, în baza cererilor, patru secretari de stat ai Ministerului de Interne, cîte trei de la Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Cabinetul de Miniștri a aprobat și cererile de demisie ale directorilor generali ai Agenției Relații Funciare și Cadastru, Agenției Relații Interetnice, Agenției Proprietății Publice, Agenției pentru Proprietate Intelectuală, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Totodată, au fost numiți nouă secretari de stat noi, precum și alți funcționari. Este vorba de Veaceslav Dobîndă la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Veronica Mihailov-Moraru - secretar de stat la Ministerul Justiției, Sergiu Diaconu - secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Valeriu Mija și Sergiu Plop - în calitate de secretari de stat al Ministerului Apărării, Sergiu Gherciu la Ministerul Agriculturii, Rodica Iordanov a fost numită secretar de stat la Ministerul Mediului. De asemenea, Guvernul le-a numit pe Zinaida Bezverhnîi și pe Svetlana Nicolaescu secretari de stat la Ministerul Sănătății.

Deputatul PAS Rosian Vasiloi, a fost numit șef al Inspectoratului Poliției de Frontieră.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽