COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rezerva Federală a SUA a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei

Noile estimări ale oficialilor Rezervei Federale a SUA (Fed) indică un declin de 3,7% al economiei americane în acest an, mult mai redus decît scăderea de 6,5% previzionată în iunie, în timp ce rata şomajului, care se situa la 8,4% în august, ar urma să scadă la 7,6% pînă la finalul anului, transmit Reuters şi AP.

La ultima reuniune de politică monetară înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, majoritatea reprezentanţilor Fed au apreciat că rata dobînzii va rămîne aproape de zero pentru o perioadă îndelungată, cel puţin pînă în 2023.

"Concret, ceea ce transmitem este că politica monetară va rămîne relaxată pînă cînd economia se va redresa semnificativ. Noua promisiune de a menţine dobînda pînă cînd rata inflaţiei este în grafic pentru a depăşi moderat ţinta Fed de 2% ar trebui să reprezinte un instrument puternic în sprijinirea activităţii economice", a declarat Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA.

Acesta a adăugat că redresarea ar urma să încetinească şi vor fi necesare noi măsuri de sprijin din partea autorităţilor. Deşi economia se redresează mai rapid decît se estima, piaţa forţei de muncă încă este sever afectată şi perspectivele sînt nesigure, a avertizat Jerome Powell.

Oficialii Fed s-au pronunţat în favoarea menţinerii dobînzii de politică monetară la un interval cuprins între 0% şi 0,25%, unde este din 15 martie, cînd pandemia a început să afecteze economia SUA.

De asemenea, Rezerva Federală va continua să achiziţioneze în fiecare lună titluri de trezorerie şi obligaţiuni ipotecare (mortgage-backed securities) în valoare de minim 120 de miliarde de dolari, pentru a sprijini pieţele financiare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load