COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

OCDE: Economia mondială nu se va recupera mai repede decît s-a prezis

Costul economic pe termen lung al pandemiei COVID-19 se poate ridica la 7 miliarde de dolari, adică aproximativ 900 de dolari pentru fiecare bărbat femeie și copil de pe planetă, a avertizat astăzi OCDE, scrie Sky News.

În ultimele sale prognoze, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a spus că lumea nu poate recîștiga niciodată creșterea economică pierdută în această perioadă de pandemie.

Deși a actualizat previziunile de creștere pentru multe economii în acest an, a avertizat că revenirea la nivelurile pre-COVID ale produsului intern brut va dura ceva timp. Organizația cu sediul la Paris a avertizat, de asemenea, că un al doilea val mai sever al virusului rămîne un risc major atît pentru sănătatea publică, cît și pentru economie . O recuperare ar putea fi în perspectivă dacă efectele pandemiei nu se vor agrava, transmite dcnews.ro.

„Dacă amenințarea cu coronavirus se estompează mai repede decît era de așteptat, o mai bună încredere ar putea stimula semnificativ activitatea globală în 2021. Cu toate acestea, o reapariție mai puternică a virusului sau măsuri de izolare mai stricte ar putea reduce 2-3 puncte procentuale din creșterea globală în 2021, cu șomaj mai mare și o perioadă prelungită de investiții slabe", susțin experții.

OCDE și-a revizuit previziunile de creștere globală în acest an cu 1,5 puncte procentuale pînă la -4,5% și prognozează o creștere de 5% anul viitor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load