COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Johnson & Johnson a cumpărat pentru 6,5 miliarde de dolari compania Momenta

Johnson & Johnson a cumpărat pentru 6,5 miliarde de dolari compania Momenta

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a declarat miercuri că va plăti 6,5 miliarde de dolari în cash pentru achiziţionarea Momenta Pharmaceuticals, într-o afacere care urmăreşte extinderea portofoliului de tratamente pentru boli autoimune, potrivit CNBC.

Afacerea le oferă acces celor de la J&J asupra tratamentelor experimentale din cadrul Momenta, incluzînd aici o serie de boli autoimune. Acţiunile Momenta au crescut cu 69,3% pînă la 52,15 dolari după anunţ, transmite zf.ro.

Mişcarea vine la cîteva zile după ce gigantul francez Sanofi a plătit 3,7 miliarde de dolari pentru compania americană de biotehnologie Principia Biopharma, într-o tranzacţie care are ca scop extinderea capacităţii de cercetare a Sanofi în domenii precum bolile autoimune sau alergiile, conform MarketWatch.


Johnson & Johnson a declarat că aproximativ 2,5% din populaţia planetei prezintă anumite tipuri de boli autoimune, multe dintre ele fiind extrem de rare. Compania este unul dintre producătorii de medicamente care încearcă să găsească un vaccin pentru coronavirus, încheind contracte cu Statele Unite şi Regatul Unit pentru circa 500 de milioane de doze.

„Există un mit care spune că din momentul în care vom avea un vaccin, viaţa va reveni la normal – că putem bate palma şi ne vom recăpăta vechile obiceiuri”, spunea luna trecută Alex Gorsky, CEO-ul Johnson & Johnson.

„Cercetătorii nu au mai încercat niciodată ceva atît de important şi complex. De aceea cred că vaccinul, care are un rol crucial în oprirea pandemiei, reprezintă doar o parte din puzzle. Purtarea măştilor în anumite situaţii, protocoalele sistemelor spitaliceşti, igiena şi distanţarea socială vor fi în continuare necesare.”

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load