COVID-19 în MOLDOVA

Economia SUA scade dramatic în al doilea trimestru din 2020

Economia SUA scade dramatic în al doilea trimestru din 2020

Economia SUA a înregistrat în trimestrul doi al anului 2020 cel mai sever declin de la Marea Recesiune, a anunţat Departamentul Comerţului. Prăbușirea cheltuielilor gospodăriilor şi a investiţiilor companiilor pe perioada pandemiei a dus la această situație, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin anual de 34,1% al PIB-ului SUA în perioada aprilie - iunie 2020.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 32,9% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai semnificativă scădere de cînd Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947. Scăderea PIB-ului este mai mult decît triplă faţă de precedentul declin record, de 10%, înregistrat în trimestrul doi din 1958. În primul trimestru din acest an, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 5%.


De asemenea, comparativ cu perioada ianuarie - martie 2020, economia americană s-a contractat cu 10% în trimestrul doi din 2020.

Cea mai pronunţată scădere a activităţii economice a fost în aprilie, după ce la mijlocul lunii martie au început să se închidă, printre altele, restaurantele, barurile şi fabricile, pentru stoparea răspîndirii pandemiei. Deşi activitatea a început să se redreseze în mai, avansul a fost lent din cauza apariţiei unui nou val de infecţii, în special în regiunile dens populate din sud şi vest, unde s-au reintrodus anumite restricţii. Acestea au temperat speranţele unei redresări rapide în trimestrul trei din 2020.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load