X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

De ce în timpul crizei cei bogați devin și mai bogați? ©

22 iun. 2020,, 09:00   Piata financiara
3098 0

Ați știut că, din martie până în mai 2020, averea celor 25 cei mai bogați oameni din lume a crescut cu 255 miliarde de dolari? Și aceasta s-a întâmplat în timpul pandemiei globale de coronavirus, când oamenii au intrat în autoizolare și carantină. Când întreprinderile falimentau una după alta, restaurantele se închideau, iar șomajul în majoritatea țărilor dezvoltate a depășit 20%.

Eterna întrebare: de ce cei bogați devin și mai bogați? Și nu numai în perioadele de criză. La această întrebare există mai multe variante de răspuns.

În primul rând, oamenii bogați au deja un capital suficient pentru a depăși aproape orice criză într-un mediu confortabil. O astfel de „pernă de siguranță” inspiră încredere în acțiunile ulterioare, omul poate gândi mai amplu și mai eficient.

Fiți de acord, când aveți ocazia să nu lucrați timp de 2-3 ani dar în același timp, nivelul de trai nu scade, apare un câmp larg de manevră. În acest „timp liber”, puteți construi o strategie pentru acțiunile ulterioare, să obțineți o nouă specialitate sau să creați o afacere nouă, să găsiți o nouă sursă de venit și, în general, există multe lucruri care pot fi făcute.

În al doilea rând, oamenii bogați au întotdeauna bani pentru un „moment norocos”. În special aceasta este valabil pe timp de criză. De exemplu, mulți americani preferă să cumpere locuințe anume în perioade de criză și achită cheș. În astfel de momente, puteți găsi opțiuni excelente la un preț de 2-3 ori mai mic decât prețul pe piață. Criza trece mai devreme sau mai târziu, iar valoarea imobilelor se restabilește. Cine are mai mulți bani, cumpără o afacere falimentară, echipamente, tehnologii, imobile etc. la prețuri mult mai mici decât valoarea lor reală. Același lucru se întâmplă în fiecare criză.

În al treilea rând, oamenii bogați nu mizează pe un singur cal. De regulă, aceștia au mai multe surse independente de venit. Ceva funcționează mai bine, ceva mai rău, ceva în pierdere iar ceva dă un profit nebun. Această abordare vă permite să vă țineți pe picioare în orice criză. De exemplu compania Amazon, care a înregistrat o creștere incredibilă în timpul crizei. Știați că, pe lângă tranzacțiile online, Amazon are încă 24 de afaceri în diverse tipuri de industrii? Iată acesta este un exemplu al rezultatelor diversificării surselor de venit.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care cei bogați devin și mai bogați în timpul crizei.

Ce concluzii se pot trage din cele de mai sus și ce putem învăța din ele?

1. Creați o pernă de siguranță pentru „timpurile grele” și supliniți în mod regulat.

2. Păstrați întotdeauna o sumă de bani pentru un „moment norocos”.

3. Creați mai multe surse independente de venit.

O bună sursă de venit poate fi tranzacționarea pe piața Forex. Puteți afla mai multe despre ce este vorba și despre cum să obțineți profit din acesta făcând clic pe link.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?