X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

De ce a ajuns preţul cuprului la maximul ultimilor şapte ani

5 dec. 2020,, 02:00   Piata financiara
7401 0

Cotaţia cuprului la bursa London Metal Exchange a crescut vineri până la 7.750 de dolari tona, cea mai ridicată valoare înregistrată după luna martie 2013, pe fondul îngrijorărilor că grupurile miniere vor avea probleme în a face faţă cererii după revenirea economiei mondiale, relatează Agerpres citând Bloomberg.

Metalul utilizat în producţia de cabluri este în pragul celei de-a cincea săptămâni de creştere, un avans semnificativ alimentat de speranţele că cererea venită din statele dezvoltate va urma aceeaşi tendinţă ca şi piaţa chineză, pe măsură ce criza coronavirusului va fi rezolvată pe parcusul anului următor.

„Este un mediu favorabil din punct de vedere al preţurilor”, este de părere Ivan Arriagada, director general la compania minieră Antofagasta Plc.

Potrivit acestuia, cererea de cupru venită din China s-a menţinut la un nivel solid iar piaţa mondială a cuprului se îndreaptă spre un uşor deficit în 2021.

Progresele realizate în dezvoltarea unor vaccinuri anti-COVID au îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei mondiale, ceea ce ar trebui să crească gradul de utilizare al metalelor.


În cazul cuprului, investitorii mizează şi pe un val de cheltuieli în infrastructuri verzi care vor necesita cantităţi mari de cupru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав