COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce pierderi a înregistrat turismul spaniol în ultimele luni

Ce pierderi a înregistrat turismul spaniol în ultimele luni

Turiştii nu au călătorit în Spania în aprilie, din cauza restricţiilor impuse pentru a stopa răspîndirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), astfel încît veniturile din acest sector cheie au scăzut aproape cu jumătate în primele patru luni din 2020, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE), transmite Reuters.

Turiştii au cheltuit doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie - aprilie 2020, cu 48% mai puţin decît în primele patru luni din 2019, a informat INE.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie - aprilie 2019.

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya, declara săptămîna trecută că autorităţile de la Madrid vor deschide gradual turismul în această vară, începînd cu ţările europene, şi se vor asigura că vizitatorii merg numai în zonele unde coronavirusul este sub control.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut. Dar acest sector a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) iar autorităţile vor să fie prudente cînd vor începe să primească vizitatori, la 1 iulie, a afirmat Gonzalez Laya.

Duminică, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că va cere Parlamentului să prelungească cu încă două săptămîni - pînă la 21 iunie - starea de alertă instituită pentru a încetini epidemiei, urmînd să ridice apoi progresiv restricţiile.

Spania, care pînă acum a înregistrat 257.283 de cazuri şi 27.127 de decese, a început în ultimele săptămîni această ieşire din izolare prin etape care urmau să se încheie la sfîrşitul lunii iunie sau cel mai tîrziu la începutul lunii iulie, în funcţie de regiuni.

Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane - al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti.

Anul trecut au venit mai mulţi vizitatori din Asia şi SUA, compensînd declinul din Marea Britanie şi Germania, ţările de unde veneau cei mai mulţi turişti în Spania.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load