COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

BCE a aprobat un nou pachet de stimulente pentru a sprijini economia

BCE a aprobat un nou pachet de stimulente pentru a sprijini economia

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a extins programul de răscumpărare a valorilor mobiliare din țările UE (Pandemic Emergency Purchase Programme, PEPP) cu încă 600 de miliarde de euro, pînă la 1,35 trilioane de euro.

O astfel de decizie a fost luată joi în cadrul ședinței Consiliului guvernatorilor, se spune în comunicatul BCE.

Programul se prelungește cu șase luni și va funcționa cel puțin pînă la sfîrșitul lunii iunie 2021. În aprilie, președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat că regulatorul ar putea pînă la sfîrșitul anului să activeze mai mult de 1 miliard de euro și că consiliul guvernatorilor este gata "să ajusteze volumul [PEPP] atît cît va fi necesar", transmite finanz.ru.


Lansat în martie, programul temporar cu un volum inițial de 750 miliarde de euro a fost calculat pînă sfîrșitul acestui an și "include toate categoriile de active care se încadrează în programul existent de cumpărare a acestora". Autoritatea de reglementare nu a exclus anterior că programul ar putea fi întrerupt în legătură cu decizia de a finaliza etapa de criză cauzată de răspîndirea coronavirusului, dar "în orice caz, acest lucru nu se va întîmpla mai devreme de sfîrșitul anului 2020".

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load