COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost prognozată scăderea dolarului cu o treime

A fost prognozată scăderea dolarului cu o treime

Dolarul ar putea scădea cu 36% față de euro deja în anul următor. O astfel de prognoză a fost dată de directorul general de investiții al companiei de gestionare a riscurilor valutare AG Bisset, Ulf Lindell, anunță Reuters.

Dolarul american a scăzut cu aproximativ 11% față de vîrful său din 2020, comparativ cu coșul valutelor de bază. Ratele fondurilor speculative față de dolar au atins cel mai înalt nivel în ultimii zece ani. Peste o treime din fonduri au declarat că, în prima jumătate a acestui an, de cea mai mare popularitate în rîndul clienților s-a bucurat short (miza pe scădere) pe dolar.

În ianuarie, dolarul a fost de 1,12 pentru un euro, în septembrie - deja de 1,18. În ultimele săptămîni, căderea s-a oprit, aceasta este o "bună oportunitate de a ieși din dolar", a explicat Lindall.


Mai mulți experți consideră că dolarul va continua să se deprecieze, pe fundalul căderii economiei SUA, a ratelor dobînzilor extrem de scăzute și a temerilor de scădere a deficitului bugetar din cauza programului de atenuare a consecințelor pandemiei de coronavirus.

Astfel, analiștii de la Goldman Sachs prognozează că pînă în 2023 pentru un euro se va da deja 1,3 dolari. TD Securities a declarat că dolarul a fost supraevaluat cu aproximativ zece procente față de valutele de bază, scrie ria.ru

Alți investitori, dimpotrivă, au menționat că știrile despre îmbunătățirea economiei americane vor oferi sprijin dolarului. Experții BlackRock cred că dependența lumii de dolar va ajuta la prevenirea prăbușirii sale.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load