X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: „Ne-am apropiat de cele mai bune practici pentru protejarea drepturilor minorităților naționale”

17 dec. 2020,, 12:55   Societate
5354 8

Proiectul de lege privind funcționarea limbilor, aprobat de Parlamentul Republicii Moldova în ultima lectură, care consfințește statutul limbii ruse în calitate de limbă de comunicare interetnică și deschide oportunități pentru limbile regionale și locale, va contribui la unirea societății și la apropierea cadrului legal al Republicii Moldova în acest domeniu de practicile europene și globale.

Acest lucru a fost declarat de către deputatul din partea PSRM Gaik Vartanean într-un comentariu oferit pentru eNews, relatează Noi.md.

„Spre deosebire de partidele de dreapta, care abordează problema limbajului exclusiv în mod egoist și din poziția de a reduce domeniul de circulație a oricărei alte limbi decît cea de stat, credem că o astfel de lege contribuie la unirea societății și la apropierea cadrului legal al Republicii Moldova în acest domeniu de practicile comune europene și globale”, a remarcat el.

„Legea pe care am elaborat-o se bazează pe o serie de pacte și convenții ale ONU, OSCE și UE. Această lege ne apropie de cele mai bune practici de apărare a drepturilor minorităților naționale și a limbilor lor. Prin urmare, va fi straniu dacă Curtea Constituțională va încerca să găsească motive pentru a o anula cumva, dacă partidele de dreapta vor depune o contestare”, a subliniat Gaik Vartanean.

Deputatul a reamintit un citat din declarația președintelui ales Maia Sandu: „Voi lucra pentru a uni societatea și pentru respectul tuturor cetățenilor”.
„Pe baza acestui fapt, am presupus că acest proiect va găsi un sprijin larg în Parlament. Din păcate, opoziția a organizat un alt show , declarînd că toate proiectele noastre sînt „rele”, iar ei, ca cei „buni”, au părăsit sala de ședințe”, a menționat interlocutorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?