Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședința în care urma să se decidă cui aparțin „Casa Modei” și fosta clădire ASITO, amînată

26 apr. 2021,, 13:07   Societate
2292 0

A fost amînată și ședința de astăzi în cadrul căreia magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmau să decidă cui aparțin două imobile din centrul Capitalei, „Casa Modei” și fosta clădire AISTO. Amînarea a fost solicitată de avocatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Ion Crețu, avocatul lui Platon, a declarat că a solicitat timp pentru prezentarea unor probe. „Procurorul a prezentat probe privind demonstrarea unor transferuri, dar nu le-a transmis judecătorului. Considerînd că procurorul va prezenta aceste probe, dar am rămas fără ele, pentru că sînt la organul de urmărire penală. Am solicitat un termen ca să le prezint eu”, a menționat Ion Crețu, care l-a învinuit pe Vladimir Russu de deposedarea imobilelor.

Avocatul lui Platon a mai declarat că astăzi instanța a respins solicitarea lui privind caracterului ședințelor. „Am solicitat ca ședința să fie publică și să fie invitați reprezentanții mass-media”, a mai menționat Ion Crețu, avocatul lui Platon.

De cealaltă parte, apărătorul omului de afaceri Vladimir Russu spune că se încearcă tergiversarea procesului de judecată. „De data aceasta considerăm că examinarea cauzei este tergiversată intenționat de avocatul lui Platon, care a solicitat timp pentru a prezenta niște înscrisuri. El singur nu știe ce fel de înscrisuri vrea să prezinte. Instanța a admis acest demers”, a spus Serghei Istrati.

Avocatul lui Vladimir Russu a respins acuzațiile lui Crețu. „Ceea ce încearcă Platon și Crețu și două companii este exproprierea bunurilor”, a precizat Istrati, adăugînd că ar putea să se adreseze la CEDO în acest caz.


Următoarea ședință de judecată va avea loc pe data de 28 aprilie curent, începînd cu ora 15:00.

Amintim că și ședința din 20 aprilie curent a fost amînată. Anterior, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este Veaceslav Platon.

Acțiunile Procurorului General vin după plîngerile depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile.

Pe 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunînd restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu, constatînd interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?