Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Anunț important pentru moldovenii cu dublă cetățenie

26 mar. 2021,, 13:55   Societate
6038 0

În pașapoartele rusești vor fi introduse unele modificări. Proiectul de lege corespunzător, pregătit de Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei, este publicat pe portalul proiectelor actelor normative juridice.

Astfel, va fi modificată ultima pagină a pașaportului. În textul notei, va apărea înștiințarea că deținătorul documentului își pune semnătura personală pe a doua pagină; că pașaportul care trebuie înnoit este considerat valabil timp de 30 de zile după împlinirea vîrstei de 20 și 45 de ani sau schimbarea datelor sale personale de pe a treia pagină.

După cum scrie lenta.ru, în nota explicativă la proiect se menționează că schimbările de pe ultima pagină a pașaportului vor "facilita o înțelegere mai simplă de către cetățeni a informațiilor necesare", iar acest lucru, la rîndul său, "va crește confortul regimului juridic de documentare a cetățenilor".

În același timp, Ministerul Afacerilor Interne a decis să modifice perioada de valabilitate a pașaportului după expirarea acestuia. "Pașaportul este nevalid: după 30 de zile de la data la care cetățeanul a împlinit vîrsta de 20 și 45 de ani", se arată în textul proiectului.

Se susține că inovația îi va ajuta pe ruși să nu se confrunte cu restricții temporare ale drepturilor lor, de exemplu, cu incapacitatea de a se înregistra pe portalul serviciilor publice pentru a solicita schimbarea pașaportului. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a explicat necesitatea de introduce aceste schimbări prin faptul că cetățenii întîmpină dificultăți în obținerea serviciilor bancare din cauza pașaportului nevalabil.


În ianuarie a intrat în vigoare un nou regulament privind eliberarea și înlocuirea pașapoartelor rusești, care, în special, interzice retușarea și prelucrarea fotografiilor pentru documentul principal. Noua cerință a fost explicată prin necesitatea afișării autentice a "tuturor caracteristicilor feței" cetățeanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?