Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Anunț important pentru moldovenii cu dubla cetățenie

11 feb. 2020,, 05:43   Societate
88211 1

Cetățenii Republicii Moldova care au obținut pașaportul Rusiei, dar, în același timp, nu au renunțat la cetățenia Moldovei (sau dețin cetățenia unui alt stat), sînt obligați să depună o notificare scrisă privind existența unei altei cetățenii sau a unui document ce atestă dreptul la ședere permanentă într-un stat străin.

Potrivit Centrului pentru susținerea imigranților moldoveni, notificarea urmează să fie depusă în termen de 60 de zile din ziua dobîndirii cetățeniei Rusiei.

1. La notificare se anexează:

- copia pașaportului statului străin sau a unui alt document ce confirmă deținerea unei altei cetățenii și (sau) un a unui document ce atestă dreptul de ședere permanentă într-un stat străin;

- copia pașaportului cetățeanului Federației Ruse sau a unui alt document de identitate a cetățeanului pe teritoriul Federației Ruse.


2. Notificarea este depusă:

- de către cetățeanul Federației Ruse care a atins vîrsta de 18 ani personal sau de către un reprezentant împuternicit al acestuia;

- unul dintre părinți sau un alt reprezentant legal al cetățeanului FR care nu a atins vîrsta de 18 ani sau cu dizabilități sau un reprezentant împuternicit al acestora.

3. Modalitățile de depunere:

- personal;

- de către un reprezentant împuternicit;

- în modul stabilit prin intermediul unei organizații poștale federale.

Notificarea este depusă la Direcția Generală a MAI al Rusiei după locul de reședință al acestui cetățean pe teritoriul Federației Ruse (în cazul lipsei unui loc de reședință – după locul șederii pe teritoriul Federației Ruse).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?