X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Elevii și profesorii: Studiile la școala sînt mult mai confortabile decît online (VIDEO)

24 sep. 2020,, 18:11   Societate
3649 0

Orele desfășurate la școală este mult mai confortabile și mai convenabile în comparație cu cele online, la distanță.

Acest lucru a fost declarat de elevii și profesorii Liceului Teoretic „N. Milescu Spătaru”, analizînd avantajele și dezavantajele vechiului și noului format de studii, relatează Noi.md.

Elevii au menționat că unul dintre principalele avantaje ale învățămîntului online este programul liber. Dar, în același timp, acesta elimină posibilitatea contactului vizual cu profesorul și cea a comunicării vii.

„Pe de o parte, învățămîntul online este bun, deoarece poți face oricînd temele care ți s-au dat. Dar, pe de altă parte, nu poți învăța pe deplin subiectele noi pe care profesorii le predau în sala de clasă”, subliniază copiii.


„Cînd sîntem acasă, nu putem percepe vizual informațiile în mod normal, nu putem întreba profesorul, putem doar să notăm și să ascultăm ceea ce spune.

Dacă comparăm studiile la școală și învățămîntul online, atunci orele la școală sînt mult mai bune, deoarece contactul cu profesorul este foarte important, îi putem vedea mimica, gesturile și înțelegem totul mult mai repede, „din mers”, decît atunci cînd stăm în fața camerelor video și îl vedem pe profesor pe ecran”, au remarcat elevii.

De asemenea, ei au subliniat că este mai plăcut să privești și să-ți vezi profesorii și colegii de clasă la orele de școală decît să privești avatarurile lor în Viber și pătrățelele negre din Zoom.

„Neajunsul învățămîntului online este dezorganizarea muncii acasă. Adică, acasă ești distrat, nu poți pune profesorului o întrebare pe tema studiată. Orele desfășurate la școală este mult mai confortabile și mai convenabile, deoarece toată lumea are un nivel diferit și toată lumea percepe informațiile într-un mod complet diferit”, au specificat copiii.

La rîndul lor, profesorii spun că în clasele mai mari este posibil să se facă online doar lecții unice pe anumite teme specifice. „Dar, în general, învățămîntul ar trebui să fie offline. Întrucît există un feedback de la elevi, puteți afla imediat toate momentele care nu au fost înțelese în timpul explicației, puteți explica toate subtilitățile, toate dificultățile”, menționează profesorii.

Ei subliniază, de asemenea, că clasele sînt împărțite în jumătate și, prin urmare, profesorul trebuie să petreacă mai mult timp pregătindu-se pentru lecții.

„Pentru că trebuie să scrii o sarcină și să postezi totul în Classroom pentru un grup online, să predai o lecție live și, uneori, aceste sarcini nu pot fi identice dintr-un singur motiv că copiii care studiază online nu pot înțelege un subiect complet nou”, spun profesorii.

Ei subliniază, de asemenea, că acum trebuie să cheltuiască mai multă energie pentru a alerga de la etaj la etaj la diferite clase, deoarece copiii nu mai merg în săli diferite. În plus, nu toate clasele sînt pregătite tehnic pentru prezentările video planificate de profesori etc.

„Dar, indiferent de dificultăți, lucrăm pentru copii, vrem ca aceștia să primească cea mai bună educație și nu ne temem de nici o dificultate”, menționează profesorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?