X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

24 sep. 2021,, 07:18   Societate
2478 0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Republica Moldova a rămas în zona galbenă.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sînt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, scrie Digi24.

Austria și Croația intră în zona roșie, iar în urma scăderii incidenței Grecia trece în zona galbenă.

  • în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;
  • în zona galbenă au intrat:– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla; – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;
  • în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este crescută vîrsta de la care sînt exceptați de la măsura carantinei și obligativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Modificările intră în vigoare duminică, 26 septembrie, la miezul nopții.


Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?