X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Carantina, obligatorie: România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

15 mar. 2021,, 10:43   Societate
2879 0

România a actualizat lista țărilor pe care le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, începînd din 15 martie, moldovenii care călătoresc peste Prut vor fi obligați să stea în carantină pentru 14 zile.

Intrarea în carantină va fi obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sînt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat. De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România, pe listă figurează 51 de state sau teritorii.

Cea mai importantă modificare față de precedenta listă este că, după mult timp,Statele Unite nu mai figurează pe listă.


De asemenea, Canada, țară unde sînt numeroși emigranți români, rămîne în afara listei.

În schimb, multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sînt comunități importante de români, se mențin în „zona galbenă”. În cazul Spaniei CNSU precizează că în ultima săptămînă această țară a raportat mai puține cazuri, în urma eliminării unor date duplicate de la începutul pandemiei pînă în prezent, astfel încît rata de incidență din ultima săptămînă nu reflecta situația de fapt.
Israelul, Bulgaria, dar și Maldive, vizate în general de turiștii români, rămîn și ele pe lista țărilor pentru care se impune carantina.

În schimb, Turcia și Grecia nu figurează în continuare pe lista galbenă. Și Germania, scoasă de pe listă încă de la actualizarea din 19 februarie, rămîne în zona „verde”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?