X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În prag de sarbători politia vine cu recomandări

17 dec. 2020,, 11:50   Societate
3048 0

În contextul sărbătorilor de iarnă, care se apropie, poliția vine cu anumite recomandări pentru cetățenii țării.

Aceste reguli sînt bine de urmat oricînd, nu doar în perioada sărbătorilor, comunică protv.md.

Ele au drept scop să minimalizeze numărul infracțiunilor și situațiilor de risc pentru viață omului, care în această perioada se înmulțesc considerabil:

-În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu va lăsăți copiii nesupravegheați! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!

- Nu va lăsăți amăgiți de vînzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sînt e contrafăcute, e provin din săvîrșirea unor infracțiuni!


-Pentru protecția autovehiculului, atunci cînd parcati, nu uitați să închideți geamurile și să va asigurați că lați încuiat. Depozitați cumpărăturile în portbagaj și nu lăsăți la vedere bunuri de valoare.

-Cînd ați pornit mașînă pentru a se încălzi, nu va îndepărtați de ea. Nu o lăsăți pornită și neasigurată nici pentru cîteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau în stațiile de alimentare.

- Nu consumați în exces băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate înlesnită de starea de ebrietate! / - În mijloacele de transport în comun, ți vigilenți și atenți față de conduită persoanelor de lîngă dumneavoastră.

- Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le primiți în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajați ai unor furnizori de servicii etc.), așa că ți vigilenți.

- Obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa dumneavoastră, că să nu trădeze că sînt singuri acasă!

- În noaptea de Revelion, ți atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci cînd sînt utilizate articolele pirotehnice.

- Achiziționați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăți autorizate.

- Păstrați o conduită calmă în transport și la evenimentele publice organizate în oraș!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?