Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

REŢETA ZILEI: Şalău „Basarabia”

22 mai. 2022,, 18:30   Societate
2311 0

Mod de preparare:

Cartofii gata, curăţaţi se fierb, se taie rondele cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Fileul de şalău se spală se usucă, se taie bucăţi nu prea mari, se sară, se piperează, se trece prin făină, se prăjeşte în tigaia cu ulei încins pînă la culoarea aurie. Într-o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal se pune un strat de cartofi, apoi un strat de peşte prăjit, se toarnă sosul deasupra, se presară cu brînza dată prin răzătoare şi se dă la cuptor la temperatura de 170-180 de grade timp de 5-7 minute.

Prepararea sosului: se prăjeşte făina în unt mestecînd continuu pînă ce culoarea făinii devine crem, turnaţi smîntîna, amestecaţi bine ca să nu se formeze cocoloaşe. A se adăuga sarea şi a se aduce la fierbere.

Ingrediente:


• 600 g de fileu de şalău,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1/3 pahar de ulei vegetal,
• 6-8 cartofi,
• 1 pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (sau caşcaval),
• sare,
• piper negru măcinat.

Pentru sos:
• 4 linguri de unt,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1 pahar de smîntînă,
• sare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?