X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

REŢETA ZILEI: Coşuleţe din vinete

14 mar. 2021,, 18:00   Societate
2780 0

Mod de prepare:

Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.

Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.

Ingrediente:


• 3 vinete,
• 1/3 praz,
• 1 ou,
• 2 linguri de caşcaval ras,
• 2 linguri ulei,
• sare,
• frunze de salată verde.

Pentru umplutură:
• 1 ceapă,
• 2 roşii,
• 1 ou,
• 1 pahar brînză dată prin răzătoare,
• 1 lingură ulei,
• 3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?