X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Avertizare despre pericolul COVID-19 în Moldova: Nu e cazul să ne relaxăm

6 mai. 2020,, 07:40   Societate
9420 0

Pe măsură ce rata de infecție cu coronavirus a început să scadă, autoritățile au decis relaxarea restricțiilor anti-COVID, începînd cu data de 4 mai.

Academicianul Stanislav Groppa îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe a tuturor normelor igienice și sociale impuse pentru evitarea riscului de răspîndire a virusului, transmite Știri.md.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, academicianul recomandă cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale, să fie cooperanți, să dea dovadă de maturitate și să aibă grijă de sănătatea proprie, precum și a celor din jur.

„Dragi concetățeni, vă îndemn să păstrați cele mai riguroase atitudini față de sanitarie, față de obligativitatea de a purta mască în societate și, ieșind din casă, să aveți mănuși și e obligatorie igienizarea mîinilor, a corpului. Este obligatorie păstrarea distanței fizice, deci doi metri distanță sînt obligatorii.

Chiar am analizat acele date care ne vorbesc că, da, virusul se păstrează o perioadă de timp în atmosferă, după ce cineva a strănutat sau a avut un acces de tuse, de aceea obligatoriu este necesar de a purta mască.


Curățenia, igiena și distanța socială sînt obligatorii. Este și un alt îndemn: de a vă păstra organismul integral – alimentarea corectă, somnul, de a avea și o dispoziție bună, o încredere, activitatea fizică dozată, toate acestea sînt obligatorii. Nu este cazul să ne relaxăm,” a avertizat Stanislav Groppa.

Academicianul suține că cetățenii trebuie să fie atenți, pentru că pandemia nu s-a finalizat.

„Da, mergem la un proces de diminuare a strategiilor comportamentale în rîndul populației, dar problema pandemiei și situația din Republica Moldova continuă să fie una necesar de menținut sub control și cu mare rigoare de îndeplinit acele cerințe care sînt necesare pentru depășirea unei epidemii, unei pandemii, precum este coronavirusul.

Trebuie să fim foarte atenți, pentru că pandemia nu s-a finalizat. Noi sîntem la o etapă cînd presupunem că rata îmbolnăvirii are o tendință spre diminuare și sperăm că anume această tendință se va menține în următoarea perioadă de timp și se va diminua odată cu trecerea spre lunile iunie-iulie, însă acestea sînt niște ipoteze, aceasta nu este o dovadă că cu certitudine anume așa va fi”, a declarat Stanislav Groppa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?