Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Primul medic imunizat împotriva COVID-19: Mă simt foarte bine

2 mar. 2021,, 10:30   Societate
2238 0

Primul medic vaccinat împotriva COVID-19, este un medic de la Spitalul Republican din Chișinău, Alexandru Botizatu, după ce a fost imunizat acesta a declarat că nu a simțit nimic.

”Sînt foarte mari emoțiile în sfîrsit este speranță în acest tunel întunecos. Mă bucur că colegii mei sînt dornici să se vaccineze. Sînt gînduri optimiste sînt gînduri pline de speranțe. Mă simt foarte bine senzația este destul de bună și cu aceste speranțe mergem mai departe la serviciu. A fost o perioadă deloc ușoară, pacienții care suportă COVID trec o perioadă foarte complicată. Dacă ați fi avut posibilitatea să vă vaccinați toți au spus că DA. Toți ar fi acceptat să se vaccineze și nu vor să se mai întoarcă în acea experiență”, a declarat medicul.

Acesta a îndemnat oamenii să nu le fie frică de vaccin pentru că el este unul din puținele colaci de salvare în cazul pandemiei.

”Nu este dureros, este o procedură foarte simplă”, a declarat medicul.

Primi medici care au fost vaccinați au fost întrebați dacă li s-ar oferi șansă să aleagă cu vaccinul cărui producător ar prefera să fie vaccinați: Pfizer, AstraZeneca sau Sputnik-V pe care l-ar alege. Aceștea au ezitat să oferă un răspuns, spunînd scurt că ar prefera pur și simplu să se vaccineze.


Reamintim că primele doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în țara noastră sîmbătă. Este vorba de un loc de 21600 de doze din cele 200 000 promise de autoritățile de la București. În această sîptămînă urmează să ajungă alte peste 14 mii doze de vaccin de pe platforma COVAX.

De menționat că la etapă I, se va vaccina personalul din cadrul secțiilor de reanimare ATI și secțiilor spitalicești cu specific de tratament COVID-19, ulterior lucrătorii medicali din asistența medicală primară, prespitalicească, spitalicească, servicii de stomatologie, farmacii, servicii de dializă, transfuzii și transplant, medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical, precum și personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Reamintim că săptămîna trecută în Republica Moldova au fost autorizate trei vaccine anti-COVID: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V.

Cu toate acestea soarta vaccinului rusesc (Sputnik V) rămîne incertă dat fiind faputl că autoritățile de la Chișinău au declarat că vor permite utilizarea doar a vaccinurilor aurizate de organizațiile internaționale. Pînă în prezent Sptunik-V a fost înregistrat în peste 39 de țări ale lumii.

De menționat că împotriva coronavirusul original, vaccinul AstraZeneca a atins o eficiență de 76 la sută în testele clinice, după prima doză, acest indicator este mai mic comporativ cu eficiența vaccinului Sputnik-V - 91,6% și Pfizer de 94 la sută.

Anterior mai mulți medici au declarat că le este frică să se vaccineze împotriva COVID-19 în acest context redacția Noi.md a solicitat de la Ministerul Sănătății o informație privind numărul de cadre medicale care au refuzat să fie imunizați împotriva coronavirusului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?