Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Salvatorii desfășoară o campanie de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon

12 oct. 2022,, 22:30   Societate
1940 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară o campanie de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

Salvatorii recomandă ca încăperile unde se fermentează vinul să fie dotate cu ventilație corespunzătoare și frecvent aerisite. „De asemenea, pentru a verifica concentrația de oxigen în beciuri și subsoluri, este necesar să fie aprinsă o lumînare. În cazul în care aceasta se stinge, persoana nu trebuie să intre în încăpere, întrucît aportul de oxigen este insuficient. Lipsa de oxigen poate provoca amețeală și poate surveni leșinul. În acest caz, se recomandă ca persoana să fie scoasă din încăpere și să fie apelat Serviciul 112 pentru acordarea primului ajutor medical. Totodată, beciurile sau subsolurile urmează a fi bine aerisite”, a menționat reprezentantul IGSU.

Campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon va dura pe tot parcursul perioadei de recoltare și fermentare a strugurilor.

Conform IGSU, anul trecut, o persoană a avut de suferit în urma intoxicației cu dioxid de carbon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?