X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Începe Postul Paștelui

18 mar. 09:30   Societate
1469 0

Creștinii ortodocși intră de luni, 18 martie, în Postul Paștelui, cel mai mare și cel mai sever post de peste an. Postul se va încheia pe 4 mai.

Creștinii sînt îndemnați să-și curețe trupul și sufletul prin rugăciune și prin abținere de la alimentele de oricine animală.

În prima săptămînă a postului se ține Canonul Sfîntului Andrei al Cretei – un canon al meditației care pune omul în fața celor făcute și într-un fel vine să schimbe viața persoanei din întuneric spre lumină. Important și aspectul fizic, cînd oamenii renunță la anumite alimente grase, cărnuri, alimente prăjite, cînd și animalele rămîn vii și omul, ajunge la un organism mai suplu, nu doar fizic, dar în combinație cu sufletul. Pentru asta trebuie să fim în armonie cu cei dragi, cu părinții, colegii de muncă, să facem punți între cei certați. Să facem lucruri bune din adîncul sufletului, dar nu artificial.

În Postul Paștelui dezlegarea la Pește se va face în ziua Bunei Vestiri și de Florii – duminica a șasea. Biserica mai face concesii privind consumul de alimente în post pentru femei însărcinate, copii, studenți, militari care sînt în misiune, vîrstnici, pentru oamenii bolnavi, dar chiar și așa e bine ca aceste persoane să nu exagereze.

În perioada Postului Mare nu se fac nunți. Botezurile sînt săvîrșite în orice zi a anului.

În anul 2023, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului pe data de 5 mai.

10
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?