Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministerul Sănătății a renunțat la maratoanele de vaccinare

16 sep. 2021,, 19:15   Societate
10609 1

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 16 septembrie 2021, Ministerul Sănătății a pus pe pauză maratoanele de vaccinare anti-COVID care se desfășurau atît la Chișinău, cît și prin raioanele țării, și deocamdată, nu este clar dacă acestea vor mai fi organizate.

Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Ministra susține că, în ultima perioadă, acestea nu mai erau eficiente, întrucît veneau după ser anti-COVID tot mai puțin cetățeni, transmite Noi.md cu referire la Diez.md.

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimele maratoane a fost o cuprindere foarte joasă, nu există această cost-eficiență, implicarea resurselor materiale și financiare, umane în cadrul unui maraton care trebuie să se finalizeze cu niște rezultate. Noi acum încercăm să schimbăm aceste maratoane care erau destul de căutate și întrebate la momentul cînd nu era suficient vaccin în țară, să spunem așa, spre apropierea mai mult de comunitățile mai mici. Deja noi mergem, poate nu observați, în comunități.

Vorbim despre comunitățile mici, întrucît pentru oameni este mai complicat să vină la un maraton în Chișinău sau în raion. Ei și-ar dori ca aceste maratoane să se apropie de ei. Avem un grup de lucru creat la minister vizavi de comunicarea cu populația și de cum ducem mesaje mai clare cetățenilor. Încercăm să construim mai multe platforme de comunicare la momentul de față, să schimbăm stilul de comunicare al ministerului, să fim mult mai activi și să răspundem oamenilor la întrebările care îi frămîntă cel mai des: «Cu ce vaccin se vaccinează, de ce așa și de ce trebuie să ne vaccinăm?»”, susține ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Menționăm că, maratoane au fost organizate în mai multe locații, inclusiv la vinării sau destinații turistice din Moldova.


Amintim că primul maraton de vaccinare a fost organizat la Chișinău în perioada 21-23 mai, de Universitatea de Stat Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Peste 4 000 de persoane s-au imunizat cu serurile disponibile la acel moment, este vorba de: AstraZeneca și Sinopharm. Ulterior a fost adus și serul Pfizer din lotul de 100 620 doze de vaccin donate țării noastre prin intermediul platformei COVAX.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?