Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lecția Filarmonicii Naționale: Ce învățăminte trebuie să tragă autoritățile din asta (VIDEO)

2 oct. 2020,, 11:45   Societate
4030 0

După evenimentul zguduitor de săptămîna trecută, cînd a ars unul din centrele culturale de referință din țara noastră - Filarmonică Națională, e nevoie mai mult ca oricînd să ne consolidăm eforturile pentru a ne proteja patrimoniul cultural.

Cu părere de rău, nu doar Filarmonica Națională se regăstește în lista edificiilor din domeniul culturii care ar putea ceda la prima amenințare. Într-o asemenea situație se află multe alte clădirii și monumente de cultură învechite din țara noastră, care nu au mai fost renovate de zeci de ani.

Despre lipsa unor politici clare în domeniu, în ultimii 10 ani, lucru care a agravat starea monumentelor din țară, vorbește și consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici. Potrivit lui, lecția de bază pe care trebuie să o însușim cu toții este identificarea și diminuarea riscurilor care planează asupra monumentelor de cultură. Problema necesită o intervenție promptă și decisivă din partea autorităților, dacă vrem să ne păstrăm viu patrimoniul cultural.

Printre edificiile de cultură care nu au fost supuse unei expertize tehnice și necesită reparații capitale se numără: Palatul Național „Nicolae Sulac”, Circul de Stat din Chișinău; Muzeul Zemstvei, instituție aflată în gestiunea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală; Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?