X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dumitru Robu, păzit de SPPS. La solicitarea cui i s-a oferit pază de stat

22 noi. 2021,, 21:15   Societate
3345 3

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de stat.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către reprezentanții Serviciului Protecție și Pază de Stat, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Procurorul general interimar, dl Dumitru Robu, beneficiază de protecție de stat din partea SPPS, în baza art. 6 alin (3) al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat”, se arată în răspunsul SPPS oferit redacției Realitatea.md.

Potrivit articolului invocat de SPPS, Robu a primit pază de stat la solicitarea șefei statului. Cei de la SPPS nu au oferit mai multe detalii despre solicitarea Maiei Sandu.

Amintim că Dumitru Robu a fost ales pentru exercitarea interimatului șefiei Procuraturii Generale în ședința extraordinară a CSP din 6 octombrie curent, funcție pe care a mai exercitat-o și în 2019, atunci cînd Blocul ACUM (Platforma DA și PAS) era în coaliție cu PSRM. Membrii CSP au propus să se aleagă una din două candidaturi – Dumitru Robu și Victoria Furtună.


Președinta Maia Sandu deja a semnat decretul, nu înainte ca această hotărîre să fie semnată de 10 membri ai CSP.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe data de 5 octombrie, după ce în ședința extraordinară a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost desemnat procurorul anticorupție, Victor Furtuna, să investigheze pretinsele ilegalități, în urma sesizării deputatului PAS, Lilian Carp, împotriva procurorului general. Mai tîrziu, seara, au avut loc percheziții în biroul și acasă la el, după care a fost reținut pentru 72 de ore pe patru capete de acuzare: abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața organelor.

Potrivit sesizării lui Lilian Carp, în fapt, Alexandr Stoianoglo este învinuit că a permis acordarea indemnizației fostului procuror-șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, în timp ce era urmărit penal, de faptul că a renunțat la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon și în baza anumitor proprietăți deținute de Svetlana Curdova, soția sa, dar și de semnarea raportului referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului prin care s-ar fi permis unor companii străine să efectueze spălări de bani în Republica Moldova.

Alexandr Stoianoglo nu-și recunoaște vina și susține că este o răzbunare din partea guvernării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?