Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce va face Grosu de 9 mai

27 apr. 2022,, 08:00   Societate
3864 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu avertizează „cetățenii cu privire la folosirea simbolurilor care propagă războiul în ziua de 9 mai și susține că legea o să fie pentru toți lege”.

Totodată, acesta menționează că poliția „nu va smulge panglicile din piept, dar se va comporta civilizat”.

„Nu din primul an o să obținem rezultate, trebuie foarte atent să discutăm cu oamenii, să fim empatici cu ei”, a declarat Grosu la Puterea a Patra de la N4 citat de unimedia.

„Asta am discutat și cu politicienii, că la fel au venit și au zis: Cum așa chiar va veni poliția să smulgă panglici din piept? Evident că nu vor face lucrul acesta. Ei vor să acrediteze lucrul acesta. Poliția o să se comporte foarte civilizat.

Nu din primul an o să obținem rezultatul acesta, trebuie foarte atent să discutăm cu oamenii, să fim empatici cu ei, pentru că sîntem o societate civilizată.


Eu vreau doar să-i avertizez pe cetățenii care pun cumva gînd, să se lase de gîndurile acestea, pentru că credeți-mă organele noastre de Apărare și ordine publică sînt foarte atente la tot ce se întîmplă. 9 mai este o zi importantă, mergem la memorial, comemorăm, dar să nu încerce să provoace ceva pentru că legea o să fie lege pentru toți”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului susține că împreună cu șefa statului, Maia Sandu și Prim-ministra, Natalia Gavrilița vor merge de 9 mai să comemoreze eroii căzuți în al Doilea Război Mondial.

Legea prin care se interzice Z, V și panglica Sf. Gheorghe a fost publicată în Monitorul Oficial. Oamenii legii precizează că potrivit textului legii, Codul Contravențional al Republicii Moldova nr.218/2008 a fost completat cu articolul 365/5 care stabilește răspunderea contravențională pentru confecționarea, vînzarea, răspîndirea, deținerea în vederea răspîndirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sînt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Proiectul a stîrnit și critici dure ale politicienilor din opoziție, dar și a societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?