X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

1300 de euro pentru un permis de conducere. Doi ofițeri MAI, reținuți

3 dec. 2019,, 09:53   Societate
3625 0

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” al MAI și un fost angajat al IP Hîncești sînt cercetați penal pentru trafic de influență.

Acţiunile ilegale ale acestora, au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținînd că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hînceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hînceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E”,, fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora a fost inițiate două cauze penale în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art.326 Cod penal - Traficul de influenţă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.

Menționăm că, în timpul documentării angajatul Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr.3 al BPDS „FULGER” a IGP, iar la moment fostul angajat al IP Hîncești a fost anunțat în urmărire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?