X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Un tîrg al locurilor de muncă a fost organizat la Bălți

26 oct. 2022,, 15:15   Nordul Moldovei
1637 0

Peste 2 000 de posturi vacante au fost prezentate astăzi în cadrul unui tîrg al locurilor de muncă desfășurat în municipiul Bălți, transmite Moldpres.

Evenimentul este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în parteneriat cu inițiativa „Primarii pentru creștere economică”, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de PNUD.

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a specificat că la tîrg participă atît instituțiile de stat, cît și companiile private. Locurile vacante propuse sînt din domeniul: industriei ușoare, industriei prelucrătoare, comerț, transport, medicină și IT.

„Ne bucurăm mult să vedem aici mulți tineri, ne dorim să fiți activi și să vă găsiți un loc de muncă potrivit. La eveniment participă și refugiați din Ucraina. Vă îndemnăm să prezentați competențele de care dispuneți și să comunicați cu angajatorii. ANOFM oferă un șir de oportunități atît pentru șomeri, cît și pentru angajatori. Agenția prestează servicii de informare, ghidare în carieră, astfel încît persoana să se încadreze mai ușor în cîmpul muncii”, a spus Raisa Dogaru.

La rîndul său, coordonatorul de program în cadrul PNUD, Zinaida Adam, a subliniat că forța de muncă este esențială pentru creșterea economia țării, reducerea sărăciei și prevenirea migrației.


„Prin organizarea acestui tîrg ne-am propus să oferim informația necesară privind oportunitățile de angajare în zona de nord a țării. Vă dorim să găsiți un loc de muncă care o să vă permită să trăiți decent aici acasă”, a menționat Zinaida Adam.

La nivel național, în baza de date a ANOFM sînt în evidență peste 13 mii de locuri de muncă vacante.

img22008056

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?