Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Un bărbat din Bălți, reținut pentru trafic de influență

25 oct. 2019,, 10:41   Societate
2954 0

Un bărbat din Bălți a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență.

Acesta este bănuit că ar fi încercat să exercite influență asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secției de înmatriculare a transportului și calificarea conducătorilor auto pentru eliberarea, fără examen, a unui permis de conducere.

Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi promis că îl poate ajuta să obţină permisul de conducere fără a susţine examenele şi că i-ar putea determina pe examinatorii din cadrul SÎTCCA din Bălţi să-l promoveze la probele teoretice şi practice. Pentru serviciile de intermediere, bărbatul i-ar fi cerut 3100 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Banii au fost transmişi sub controlul CNA, iar bănuitul a fost reţinut în flagrant. În prezent, acesta este reţinut pentru 72 de ore şi riscă pînă la 6 ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

De la începutul anului, Centrul Naţional Anticorupţie a documentat 163 de cazuri de trafic de influenţă, comise atît de funcţionari publici, cît şi de persoane civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?