X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Taxatorii din Bălți, cu insolații la locul de muncă

30 aug. 2023,, 09:00   Nordul Moldovei
3232 0

Troleibuzele din municipiul Bălți au rămas marți fără 30 de taxatori. Motivul este temperatura caniculară, care nu scade deja de două săptămîni la rînd. Aceștia au fost nevoiți să stea acasă, deoarece ar fi suferit insolație la locul de muncă.

Despre acest lucru a anunțat șefa Direcției de troleibuze din Bălți, Elena Macsimciuc, în cadrul unei ședințe a serviciilor comunale. „În prezent, avem 30 de taxatori pe foaie de boală. - Din ce motiv? - Insolație. Aveau tensiune arterială ridicată, căci nu sînt tineri deja”.

Elena Macsimciuc a mai spus că, în prezent, ei nu au nevoie de noi lucrători, iar lipsa angajaților este cauzată de faptul că mulți merg în concediu de odihnă sau în concediu medical.

Taxatorii rămași, pe lîngă lucru pe timp de caniculă, sînt nevoiți să lucreze peste orele de muncă din cauza absenței colegilor lor, notează Noi.md cu referire la nordnews.md.

„Fiecare dintre noi se poate îmbolnăvi pe așa căldură. Dar noi lucrăm. Ne străduim, căci trebuie să ne întreținem cumva familiile, să avem un salariu”, spun taxatorii.


Chiar și pentru pasagerii tineri călătoria cu transportul public pe vreme caniculară devine o provocare. Unii dintre ei aleg să meargă pe jos.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, se așteaptă averse cu descărcări electrice, iar maximele vor fi de 30 de grade. Sînt prevăzute ploi și pentru joi vineri, cu maxime de 29 de grade și, respectiv, 26 de grade.

Amintim că în data de 22 august, Consiliul Municipal din Bălți a votat pentru micșorarea prețului pentru călătoriile cu troleibuzul de 5 lei la 4 lei.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?