X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Prețul la lumînări s-a dublat. La piața din Bălți, acestea sînt la mare căutare

22 noi. 2022,, 23:30   Nordul Moldovei
2020 0

După ce, la începutul săptămînii, mai multe localități din țara noastră au rămas fără curent electric, lumînările au ajuns să fie la mare căutare. Speriați că asemenea incidente s-ar putea repeta oricînd, bălțenii și-au suplinit stocurile cu lumînări. Numai că și prețul acestora practic s-a dublat în ultima perioadă, transmite primul.

VIORICA MIDRIGAN, apicultor, „Dacă anul trecut era o lumînare cam 3 lei, acuma e 5 lei, în jur de 5 lei. S-a scumpit în primul rînd ceara de albine, de asta și e scump totul. Oamenii acuma caută ceara naturală, cumpără mai mult din ceară naturală. Oamenii cumpără în primul rînd cu criza asta energetică.”

„Sînt albinar și mai fac și lumînări. S-au scumpit? Ceara sa scumpit și puțin s-au scumpit și lumînările.”

Cei care nu vor să stea pe întuneric în cazul unei noi avarii spun că și-au cumpărat mai multe lumînări. Chiar dacă cu lumînările nu faci multe, oamenii mărturisesc că măcar sînt siguri că nu rămîn în beznă.


„Ne-am pregătit în caz că stinge lumina, pentru a fi în rezervă, eu demult nu am cumpărat.”

„Situația de acuma, de acuma. Criza energetică, se tem. Toți vin și procură pe viitor, toți spun că nu știu ce va fi, asta e. Același lucru fac și eu, chiar am plecat de la serviciu acasă și a fost deconectată lumina, trebuia să fac mîncare.”

La piață, o lumînare simplă, din ceară artificială costă 5 lei, pe cînd prețul pentru una din ceară naturală pornește de la 7 lei.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?