X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte

25 noi. 2022,, 10:09   Nordul Moldovei
1276 0

Potrivit ultimelor informații nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe rîul Nistru.

În acest sens prin intermediul organelor teritoriale au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei. În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu au fost înregistrate schimbări esențiale.

Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2250 m3/s, iar Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s. Către dimineața zilei de 25 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni), Ștefan-Vodă (Tudora).

În continuare Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului și serviciile Ministerului Afacerilor Interne în vederea prevenirii riscului. Momentan situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucît apa se scurge în limitele albiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий