TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Edineț a fost inaugurat Izolatorul de detenție provizorie (FOTO)

La Edineța fost inaugurat Izolatorul de detenție provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului de Poliție.

Edificiul a fost renovat și modernizat în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție provizorie, transmite NOI.md.

La eveniment au participat Ministrul Afacerilor Interne, reprezentanți ai autorităților raionale, angajați ai Poliției și cetățeni.

Izolatorul dispune de o amplasare strategică pentru zona de nord a țării, urmînd să deservească Inspectoratul de Poliție Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni.

Izolatorul corespunde Normelor minime obligatorii pentru spațiile de detenție din cadrul Poliției, dispunînd de următoarele dotări: sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, iluminare, securitate antiincendiară, elemente de orientare destinate respectării convingerilor religioase, dar și alte condiții care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate pe perioada aflării în detenție.


De asemenea, izolatorul a fost prevăzut cu uși din sticlă transparentă pentru a nu admite crearea disconfortului psihologic deținuților care suferă de anumite fobii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load