COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În raionul Floreşti, a fost deschisă o Unitate de salvatori şi pompieri (FOTO)

În raionul Floreşti, a fost deschisă o Unitate de salvatori şi pompieri (FOTO)

O nouă unitate de salvatori a fost deschisă vineri, 15 noiembrie, în localitatea Sănătăuca, raionul Floreşti, transmite moldpres.md.

În cadrul acesteia vor activa salvatorii și pompierii care vor interveni în situații de risc pe teritoriul raioanelor Florești și Șoldănești, precum și în alte 14 localități din regiune. Unitatea de salvatori și pompieri Sănătăuca dispune de condiţii adaptate la standarde europene, cu birouri, săli pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor și pompierilor, boxe pentru autospecialele de intervenţie ş.a.

Potrivit datelor IGSU, costul total al proiectului se estimează al 6,8 milioane de lei. „Modernizarea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă este o prioritate. Acest post din Sănătăuca este un prototip care trebuie să ne motiveze să construim mai multe staţii de acest fel”, a declarat la ceremonia de inaugurare general-maior Mihail Harabagiu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


După ceremonia de inaugurare, oficialii au inspectat încăperile și au remarcat nivelul înalt al condițiilor în care vor activa angajații IGSU. Totodată, pompierii au organizat aplicații demonstrative pentru mai mulți copii din localitate, care au avut posibilitate să îmbrace uniforma de intervenție şi să stingă incendii simulate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load