COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Bălţi se închid toate pieţele industriale din cauza coronavirusului

În Bălţi se închid toate pieţele industriale din cauza coronavirusului

Comisia pentru situaţii excepţionale din cadrul Primăriei municipiului Bălţi a decis în şedinţa de vineri, 13 martie, să închidă pînă pe data de 23 martie toate pieţele industriale din oraş, iar în cele alimentare să fie introdus regim special de lucru.

Decizia autorităţilor din Bălţi se înscrie în contextul măsurilor întreprinse, la nivel naţional şi local, în legătură cu combaterea răspîndirii coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite NOI.md cu referire la provincial.md.

Potrivit Primăriei Bălţi, pînă pe 23 martie se închid pieţele industriale de pe străzile Caraciobanu, Puşkin, de la Gara de Nord, din sectorul 8 şi compartimentul respectiv de la Piaţa Centrală.


Totodată, în pieţele alimentare vor fi consolidate măsurile de protecţie şi cele igienico-sanitare, iar toată marfa trebuie să fie sub vitrine închise. Conform autorităţilor bălţene, în caz că situaţia legată de infecţia COVID-19 se va agrava, atunci vor fi închise şi pieţele alimentare, comunică moldpres.md.

Şi Piața Centrală din Chișinău se închide pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată la ședința din 13 martie a Comisiei municipale pentru situații excepționale, pentru a preveni infecțiile cu coronavirus. „Am luat decizia ca activitatea Pieței Centrale să fie sistată. Rugăm lumea să manifeste maximă responsabilitate. Rugăm și pe cei care își desfășoară activitatea în zona pieței să fie responsabili. Azi va fi emisă dispoziția în acest sens”, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban. Edilul admite că și alte piețe ar putea fi închise temporar.

Decizii similare au fost luate de administraţiile mai multor localităţi din ţară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load