Cazul Șor stiri: 599

Haos și nervi la Bălți - gunoiul rămas după lucrările de reparație din apartamente, aruncat prin fîșii forestiere

17 aug. 10:30   Nordul Moldovei
2627 0

Odată ce merg în concedii, unii bălțeni se apucă de reparații, însă lipsa locurilor autorizate pentru depozitarea gunoiului rămas de pe urma lucrărilor de construcții le dă mari bătăi de cap atît autorităților cît și locuitorilor orașului.

Beton, metal sau bucăți de lemn, toate acestea sînt aruncate în tomberoane, sau abandonate în zone nepotrivite, de cele mai multe ori în fața blocului și în fîșiile forestiere. Locuitorii orașului se arată indignați.

„Doar acest gunoi nu este pentru tomberoane, trebuie persoana singură să-și caute transport ca să-l ducă, iată lîngă tomberoane stau saci cu resturi din materiale de construcție”.

„În jurul orașului Bălți, fîșiile forestiere sînt pline cu gunoi, chiar dacă dorești să pleci undeva să te plimbi cu cineva, nu poți”.

Directorul Întreprinderii Municipale Direcția Reparații și Construcția Drumurilor din Bălți, Serghei Juraveț, spune că probleme există de mai mulți ani, deoarece în oraș nu există un loc autorizat în care gunoiul de pe urma lucrărilor de reparație ar putea fi depozitat.


„Locuri autorizate pentru astfel de gunoi nu există în Bălți, noi aceste deșeuri le evacuăm la poligon”, spune Juraveț, transnmite Noi.md cu referire la tvn.md.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele care doresc să evacueze deșeurile din construcții, electrocasnicele vechi și alte deșeuri voluminoase, trebuie să adreseze o cerere întreprinderii municipale Direcția Reparații și Construcția Drumurilor din Bălți care îl va evacua contra unei plăți suplimentare.

0
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?