X 

Fabricarea și punerea în circulație a banilor falși în vizorul procurorilor din nordul țării

30 dec. 2021,, 12:45   Nordul Moldovei
2366 0

Procuratura municipiului Bălți informează despre destructurarea în comun cu angajații Secției nr.1 a Direcției Investigații «Nord» a INI al IGP a unei scheme infracționale de punere în circulație pe teritoriul municipiului Bălți a mijloacelor bănești false în valută străină.

Astfel, procurorii au identificat și reținut două persoane, care în februarie 2021, aflîndu-se pe teritoriul municipiului Bălți, au pus în circulație două bancnote false cu nominalul de 100 dolari SUA, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.

Ținînd cont de probatoriul administrat, cauzele penale în privința celor două persoane învinuite în săvîrșirea infracțiunii de punere în circulație a semnelor bănești false (art.236 din Codul penal), au fost expediate în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Concomitent, procurorii în comun cu ofițerii de poliție, continuînd investigațiile în vederea stabilirii persoanelor care au transmis bancnotele false celor două persoane vizate supra, au mai identificat și o altă persoană implicată în schema infracțională.

Prin urmare, pe parcursul zilei de ieri 29 decembrie 2021, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestui figurant, au fost depistate 381 bancnote cu nominalul de 50 euro, suspecte a fi false, în sumă totală de 19 050 euro.


Investigațiile pe acest caz sînt în plină desfășurare, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului și identificării tuturor persoanelor implicate în schema infracțională.

Despre rezultatul investigațiilor efectuate și soluțiile emise pe caz, procurorii vor reveni ulterior cu detalii suplimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?