TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Două sate din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă

Satele Cuhureştii de Sus şi Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti, vor fi asigurate cu apă potabilă, datorită susţinerii Elveţiei. Părţile implicate în procesul de realizare a proiectului s-au întrunit ieri pentru a coordona lucrările de construcţie-montaj a apeductului.

Lucrările din aceste două sate fac parte din programul „Apă pentru viaţă în Regiunea de Nord: raioanele Floreşti şi Soroca”, realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). Potrivit instituţiei, la şedinţă au fost definitivate ultimele detalii ale proiectului şi urmează ca lucrările să fie demarate în următoarea săptămînă. „Vor fi construite şi montate sisteme de apeduct care vor asigura cu apă de calitate circa patru mii de locuitori din satele Cuhureştii de Sus şi Cuhureştii de Jos”, au precizat surse de la ADR Nord.

În cadrul proiectului vor fi construiți peste 33 mii metri de rețele de apeduct, mai mult de 1500 metri de aducție într-un sector și peste 3300 metri de aducție în altul. Totodată, vor fi construite staţii de captare, inclusiv a apei de izvor, o staţie de pompare, patru rezervoare de apă a cîte 50 m³ fiecare.

Subproiectul de la Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus face parte din proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord în parteneriat cu Filiala din R. Moldova a Fundației SKAT, implementator al proiectului Elveției de Apă și Sanitație în ţara noastră - ApaSan, SA „Servicii Comunale Floreşti" și primăriile partenere.

Bugetul total al proiectului se cifrează la peste 66,1 mln de lei, din care aproximativ 30 de milioane de lei sînt solicitate din sursele FNDR, iar alte 30 de milioane de lei reprezintă cofinanțarea ApaSan, restul reprezintă contribuția autorităților locale. Obiectivul major al proiectului este asigurarea cu apă potabilă de calitate a zece localități rurale din raioanele Florești și Soroca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load