Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 297
Eurovision stiri: 417

Consecințele deconectărilor de curent electric în nordul țării

16 noi. 2022,, 13:00   Nordul Moldovei
1535 0

Troleibuze blocate, circulație îngreunată, un pieton lovit și sute de oameni nemulțumiți. Sînt consecințele deconectării curentului electric în municipiul Bălți. Oamenii au fost nevoiți să împingă troleibuzele pentru a debloca strada Ștefan cel Mare, transmite primul.

Bălțenii au așteptat transportul public preț de o oră, unii cu copiii în brațe, în frig și întuneric.

„Au rămas blocate toate troleibuzele. Nu a fost lumină în oraș. E greu. Așteptăm de o oră. Taxiurile nu vin. Toate sînt ocupate. Nu ai cu ce te deplasa.”

„La ora 16.45 au deconectat lumina.”

„Nu știu ce poți să faci fără lumină. Este foarte greu. Am chemat o rudă să vină după mine, dar văd că și troleibuzele s-au pornit.”


„Stăm în oprire de vrei 45 de minute, ne grăbim acasă pentru că avem părinți bolnavi. Nimeni nu spune nimic. Primarul nu spune nimic. Să trimită niște autobuze la cartierul 7, 8. De noi stăm aici?”, au spus oamenii.

În timp ce unii erau cu nervii la pămînt, alții s-au arătat optimiști și spun că sînt gata să reziste și altor deconectări de curent.

„Normal. Viața continuă. Vedeți, împing troleibuzul.”

„Am rezistat în anii 90, așa că vom rezista și acum.”

Din cauza întunericului, un pieton a fost lovit de o mașină. La fața locului au intervenit medicii și polițiștii din Bălți.

Astăzi, aproape de ora 17.00, mai multe raioane din nordul R. Moldova au rămas în beznă pentru o oră. Potrivit reprezentanților „Red-Nord”, motivul a fost o pană, apărută la linia electrică prin care vine energia din România – Isaccea – Vulcănești.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий