Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Ce cere primarul de Bălți de la guvernul Nataliei Gavrilița?

6 iul. 2022,, 15:45   Nordul Moldovei
2178 0

Primarul orașului Bălți, Nicolae Grigorișin, a înaintat Guvernului, pe 6 iulie, o serie de cerințe în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, care se desfășoară pentru prima dată la Bălți. Grigorișin a vorbit despre statutul municipalității, impozitele și terenurile care nu aparțin municipalității, scrie newsmaker.md.

"Vreau să vă mulțumesc pentru decizia de a organiza ședința guvernului aici, este o mare onoare pentru noi. Astăzi, împreună, sînt sigur că scriem istorie", a spus primarul de Bălți.

Grigorișin a solicitat modificarea statutului municipiului, astfel încît impozitele colectate din veniturile persoanelor fizice să rămînă în municipiu.

"De asemenea, vă rugăm să modificați tariful pentru autorizațiile de construcție. Pentru construcția unei clădiri rezidențiale la noi se achită o sută de lei, la fel ca și pentru instalarea unui chioșc", a spus Grigorișin.

El a cerut, de asemenea, ca terenurile Agenției de Stat MoldSilva să revină în proprietatea orașului.


De asemenea, primarul orașului Bălți a solicitat Cabinetului de Miniștri să aloce 260 de milioane de lei pentru reconstrucția străzii Kiev din Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий