X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cazul unui avocat din Bălți trimis în instanța de judecată

26 ian. 21:10   Nordul Moldovei
1732 0

Un avocat din Bălți a fost deferit justiției, pentru că ar fi comis două infracțiuni de trafic de influență. Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a acestuia.

Urmărirea penală a fost pornită de către organul de urmărire penală al Direcției Generale Teritoriale Nord al Centrului Național Anticorupție (CNA) la data de 26 septembrie 2022, în baza sesizării unui cetățean, care este inculpat pe o cauză penală de furt și care se afla în arest la domiciliu, transmite tv8.md.

Conform sesizării, avocatul, începînd cu 9 august 2022, susținînd că are influență asupra judecătorului din cadrul Judecătoriei Drochia, sediul Central, ar fi pretins de la denunțător 1000 euro (ulterior majorînd suma la 4000 euro), pentru a influența magistrata şi a o determina pe aceasta să judece dosarul penal de învinuire a denunțătorului aflat în procedura sa, astfel încît în privința acestuia să fie emisă o decizie judecătorească de achitare.

În cadrul aceluiași dosar, avocatul ar mai fi pretins mijloace băneşti în sumă de 1500 euro, pentru a-i determina pe procuror și magistrat să înlocuiască măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu într-o măsură non privativă de libertate.

Suma pretinsă de 1500 euro a fost primită de avocat sub controlul CNA, înaintea ședinței de judecată ce a avut loc la data de 5 octombrie 2022.


La data de 22 noiembrie 2022, avocatul ar fi primit și acceptat suma pretinsă de 4000 euro sub controlul CNA, în aceeași zi fiind reținut. În momentul reținerii avocatului, au fost depistați și ridicați 4000 euro, iar în vederea eventualei confiscări speciale a sumei de 1500 euro, a fost aplicat sechestru pe bunurile mobile ale învinuitului.

Avocatul s-a aflat în arest preventiv pînă la 4 ianuarie 2023, ulterior, Curtea de Apel Bălți examinînd recursul avocatului și a învinuitului, a dispus schimbarea măsurii preventive, aplicîndu-i liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile, măsură ce expiră la 5 martie 2023.

Învinuitul nu își recunoaște vina, iar cauza penală a fost deferită justiției, urmînd să fie examinată de Judecătoria Bălți sediul Central.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpatul riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de la 100 000 lei pînă la 150 000 lei pentru fiecare capăt de acuzare.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?