Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bălțiul este pregătit pentru prima ninsoare: Ce rezerve are orașul

16 noi. 2022,, 15:13   Nordul Moldovei
2490 0

Municipiul Bălți este pregătit pentru căderea primei zăpezi. Astfel încît meteorologii prognozează pentru următoarele zile ninsori, Întreprinderea municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți s-a înarmat cu sare și nisip, iar toată tehnica care împrăștie materialul antiderapant prin oraș a fost deja pregătită.

Serghei Juraveț, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Întreprinderea municipală DRCD Bălți este pregătită pentru sezonul de iarnă la 100%. Toate utilajele sînt pregătite, a fost făcută revizia tehnică, totul este pregătit, ce a fost nevoie de schimbat, noi am schimbat”, transmite Tvn.md.


După ce va cădea prima ninsoare, pe străzile din oraș va fi împrăștiată sare tehnică curată. Chiar dacă este mai scumpă decît amestecul în proporție de 25% sare și 75% de nisip, autoritățile au luat această decizie pentru a asigura confortul oamenilor și a păstra curățenia în municipiu.

Serghei Juraveț, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Noi o să împrăștiem prima zi, cum a fost planificat, doar sarea tehnică curată, ca să nu murdărim străzile. Se prevăd ninsori doar pentru noaptea viitoare, pe urmă va fi din nou temperatură pozitivă, iar pentru ca să nu murdărim străzile, vom împrăștia doar sare curată. Pe urmă o să împrăștiem material antiderapant, amestec sare cu nisip.”

Potrivit prognozelor, rezervele de material antiderapant sînt suficiente pentru acest sezon. În cazul în care va fi nevoie, întreprinderea va mai cumpăra.

Serghei Juraveț, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Avem depozit unde se păstrează sarea, este acoperit. Avem depozit pentru nisip, avem depozit pentru amestec deja gata pregătit. Banii ne ajung, este făcut un contract, dacă acest material pe care îl avem, dacă iarna vor fi ninsori puternice și vom cheltui tot ce avem depozitat, sînt contracte cu agenții economici, care vor face livrări adăugătoare.”

Serviciul hidrometeorologic de stat prevede precipitații sub formă de ploaie, treptat trecînd în ninsoare pentru data de 17 spre 18 noiembrie.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?