X 
Preşedintele stiri: 3603

Bălțiul, cuprins de fum și cenușă. Arde stufăria de pe marginea Răutului

16 mar. 17:45   Nordul Moldovei
1822 0

Bălțiul a fost cuprins de fum după ce stuful de pe marginea rîului Răut a luat foc. În mai puțin de o oră, focul a nimicit jumătate din stufărie.

Din cauza vîntului, flăcările se răspîndeau cu repezime, astfel apropiindu-se de casele oamenilor. Incendiul a fost localizat de pompierii, care luptă pentru a stînge focul, transmite tvn.md.

Acest bărbat locuiește pe malul Răutului, el spune că astfel de incendii au devenit o obișnuință pentru localnici, iar de vină s-ar face lipsa tomberoanelor, pentru că cei care se plimbă pe malul rîului aruncă chiștoacele și alte resturi în stufărie.

„De cît timp arde deja, cînd ați observat dumneavoastră? – Vreo 40 de minute, pompierii au venit deodată. – Dumneavoastră spuneți că locuiți alături, cum oamenii își asigură siguranța? Cosesc de-a lungul gardului, fiecare gospodar cosește stuful, iarba. –Cum am putea să luptăm cu aceste fenomene? – Să reinstalăm tomberoanele pentru gunoi și e de dorit să fie mai multe. Este un sector mare, dar tomberoane nu-s.”

Apelul la serviciul de urgență 112 a fost efectuat la ora 10 și 27 de minute.


LILIANA PUȘCAȘU, Şefă Direcția relații cu publicul IGSU ,MAI: „La fața locului, pentru localizarea și lichidarea incendiului lucrează un echipaj de salvatori și pompieri. Incendiul este localizat de a lungul Rîului Răut, în apropiere de strada Strîi din municipiul Bălți. Echipajul de salvatori și pompieri lucrează la fața locului. În acest sens, IGSU atenționează repetat oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișurilor și gunoiului menajer.”

Potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore salvatori și pompierii din zona de nord a țării, din municipiul Bălți, au intervenit în patru misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий