Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Apa s-ar putea scumpi la Bălți

12 sep. 2023,, 14:55   Nordul Moldovei
2350 0

Tariful la apă, pentru consumatorii din municipiul Bălți, ar putea crește din 2024. Furnizorul de apă urmează să adreseze o solicitare către Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), deoarece actualul tarif nu acoperă toate costurile și cheltuielile pe care le suportă Întreprinderea „Apa Canal” pentru aprovizionarea orașului cu apă și întreținerea apeductului.

„0,5 l de apă costă de la 11 pînă la 15 lei, iar o tonă de apă costă 11 lei. Asta este imposibil, pentru că într-un cub de apă ce intră – totul și apa cumpărată, și materialele, și benzina, și salariile și reparațiile tot trebuie să fie în tarif. Politicienii au vrut un tarif foarte min, dar au pus pe brînci întreprinderea.

Tariful se mărește prin ANRE, noi pregătim pentru anul viitor actele, noi calculăm cheltuielile pe care le are întreprinderea, iar ANRE va lua o decizie”, a spus Vitalie Ungureanu, director tehnic Regia Apă Canal, Bălți, notează Noi.md cu referire la tvn.md.

Din cauza apeductului învechit angajații Întreprinderii „Apa Canal” Bălți abia de fac față situației. Potrivit administrație zilnic sînt înregistrate scurgeri masive.

„Apeductul Soroca-Bălți este la fel vechi ca și țevile din Bălți și ei au la fel des scurgeri, iar cînd deconectează apa, rezervoarele noastre sînt golite, la umplerea unui nou traseu, pentru că anterior utilajele nu erau prevăzute, deja noi proiectăm 10 bucăți ca bălțenii să simtă aceste hidrolovituri. Aceste lovituri au loc din cauza țevilor vechi, dar ar fi țevi noi, nimeni nu ar simți nimic. Din cauza acestor lovituri avem cîte 7-8 scurgeri pe zi”, a mai precizat Ungureanu.


Acum, bălțenii achită pentru un metru cub de apă 11,23 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?