Denis Mațuev frapat și uimit la Chișinău

Denis Mațuev frapat și uimit la Chișinău
Денис Мацуев в Кишинёве был потрясён и ошеломлён
Foto: phil.spbu.ru
"Sînt extaziat de publicul de la Chișinău, frapat de primirea incredibil de caldă și uluit de țară. Aici oamenii sînt atît de minunați, primitori,deschiși! Tinerii cu care am reușit să vorbim puțin de tot după spectacol sînt incredibili!", a scris pe pagina sa de pe rețele de socializare celebrul pianist-virtuoz rus Denis Mațuev, care a susținut pe data de 14 decembrie un concert în capitala Moldovei, informează NOI.md.

Imediat după vizita în țara noastră, cu impresii proaspete, a ținut neapărat să le împărtășească: "Acest concert este unul deosebit din toată seria de concerte a turneului european, pentru că ieri a avut loc marele meu debut oficial la Chișinău, la Teatrul de Operă. A fost ultima țară de pe harta Europei, în care eu nu evoluasem în fața publicului larg. Sînt frapat de publicul chișinăuian, plăcut surprins de primirea incredibil de caldă, uluit de țară. Aici oamenii sînt atît de minunați, primitori,deschiși! Tinerii cu care am reușit să vorbim puțin de tot după spectacol sînt incredibili!"

El și-a amintit, de asemenea, de întîlnirea de la Clubul de presă: "Cu o zi mai devreme, am participat la ședința Clubului de presă, unde am purtat discuții cu jurnaliști, intelectuali, muzicieni, persoane publice de la Chișinău. Am primit o cantitate incredibilă de cadouri, am improvizat împreună cu muzicienii moldo-români, am vorbit despre toate pe lume.

Eu spun adesea că atunci cînd ieși în scenă, peste doar cîteva secunde înțelegi ce fel de public este în sală și pentru ce a venit la concert. Iar ceea ce am văzut și am simțit ieri, m-a cutremurat pînă în adîncul sufletului. O atmosferă absolut incredibilă, o sensibilitate nemaipomenită față de fiecare sunet și mișcare, o sală imensă, dar de parcă era un singur suflet, dizolvat totalmente în muzică. Iar acest lucru a fost, de altfel, o revelație pentru mine: în timpul primei mele vizite să cunosc această țara, orașul, oamenii. Vă mulțumesc!"

Cine dintre celebritățile care ne vizitează nu sînt aduși să vadă Orașul Vinicol Subteran Cricova? Nici Denis Mațuev nu a fost o excepție. Iată ce a scris el la acest subiect: "Și nu pot să nu amintesc despre excursia la faimoasele Crame Subterane Cricova de după concert, unde la o adîncime de 80 de metri pe o întindere de 70 de kilometri înainte sunt situate galeriile cu cea mai mare colecție de vinuri din lume. În Uniunea Sovietică vinurile moldovenești erau cunoscute, dar acum ele nu sînt nicăieri în Rusia, din păcate. Iar vinurile sînt fantastice! Și istoria lor este din cele mai bogate.

Făcînd bilanțul, vreau să repet încă o dată, Moldova m-a fascinat și m-a uimit. Vreau neapărat să revin în curînd înapoi. Vom lucra, cu siguranță, cu tinerele talente, cu pedagogi (am discutat cu ei deja referitor la posibilele proiecte comune pe viitor), aici e nevoie de un pian pentru concerte. Într-un cuvînt, mi-aș dori să inventez o istorie deosebită pentru Chișinău!".

După cum s-a dovedit, acest lucru este reciproc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load