Ziua protestelor la Parlament: Și pensionarii sînt nemulțumiți

Ziua protestelor la Parlament: Și pensionarii sînt nemulțumiți
Foto: privesc.eu

Membrii Uniunii Pensionarilor au ieșit astăzi în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de majorarea vîrstei de pensionare, comunică Noi.md.

Oamenii au manifestat mai întîi în fața Guvernului, după care au mers la Parlament, unde în acest moment se desfășoară ședința plenară. Protestatarii au cerut revizuirea legii cu privire la reforma sistemului de pensii, care în opinia lor, este o încercare de a sărăci și mai mult populația.

Pensionarii au scandat lozinci precum:”Candu ieși afară!”,” hoții și tîlharii ne-au furat toți banii!” „stop genocid” „anulare, nu provocare!”, „hoții la pușcărie”.

„Am ieșit să le spunem celor de la putere că sînt niște corupți, niște bandiți. Noi nu sîntem o clacă, nu sîntem o turmă, noi sîntem poporul”, a menționat una dintre protestatare.

Preşedintele Consiliului Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, a declarat anterior că reforma sistemului de pensii a fost adoptată pe furiș, ingorînd propunerile societății civile. Mai mult decît atît, potrivit lor, guvernanții nu și-au respectat promisiunea făcută în campania electorală de a nu majora vîrsta de pensionare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load