Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Trupele SUA ajung luna viitoare în România, Polonia şi ţările baltice

16 dec. 2016,, 04:00   Externe
5457 5

США ускоряют переброску войск в Восточную Европу
Foto: realitatea.net

Ţările din Europa de Est se pregătesc să primească patru mii de soldaţi americani şi tone de armament.


Trupele vor ajunge inclusiv în România, la sfîrşitul lunii ianuarie. Statele Unite vor astfel să le dea asigurări aliaţilor din flancul Estic. Dar măsura irită Rusia, care a promis că va veni cu un răspuns pe măsură, potrivit Realitatea TV.

O brigadă americană face ultimele pregătiri înainte să se îndrepte spre Europa. Patru mii de soldaţi, echipamente militare şi 80 de tancuri Abrams vor ajunge la sfîrşitul lui ianuarie în ţările baltice, Polonia şi România. Timp de nouă luni, o mie de soldaţi ai Statelor Unite vor staţiona în ţara noastră. Mutarea este menită să transmită un mesaj Rusiei.

Esenţa descurajării este viteza de identificare a ceea ce se întîmplă, viteza de decizie a liderilor politici pentru a începe să ne mişcăm în scopul prevenirii crizei şi viteza de mobilizare. Cît de repede putem face ca Forţa de Reacţie Rapidă a NATO, de exemplu, să ajungă undeva pentru a transmite un semnal celeilalte părţi că vedem ce fac, sîntem serioşi şi staţi departe.

Rusia a avertizat că va lua contramăsuri şi deja a făcut primii paşi. Se pregăteşte să instaleze rachete Iskander, capabile să poarte încărcătură nucleară, la graniţele Poloniei şi Lituaniei.

Actuala Administraţie de la Kremlin nu a terminat niciodată Războiul Rece.

Tot în ianuarie se instalează Donald Trump la Casa Albă, iar mulţi se întreabă ce va însemna acest lucru pentru relaţiile cu Rusia.

România s-a angajat ca anul viitor să cheltuiască doi la sută din PIB pentru Apărare, atît cît cer angajamentele luate în faţa NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?