X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Se împlinesc 50 de ani de la dispariţia lui Walt Disney

16 dec. 2016,, 03:00   Externe
2051 0

50 лет без Диснея
Foto: mediafax.ro

Disney a fost nominalizat de 61 de ori la Premiile Oscar şi a cîştigat 22 de statuete.


Copiii, adolescenţii, chiar şi adulţii din toată lumea îi datorează unele dintre cele mai plăcute clipe ale vieţii: întîlnirea cu personajele pe care le-a creat.

Disney a construit un imperiu. Un imperiu al binelui, al frumosului, al solidarităţii, al tandreţii, al compasiunii. Se pot câştiga bani, mulţi bani, cultivînd valorile astea? Disney a demonstrat că se poate.

Conform lefigaro.ro, strămoşii lui Walt Disney proveneau din regiunea Calvados, din Normandia (Franţa). Acolo unde toată lumea cultivă mere, pentru a le transforma într-un rachiu celebru, care se numeşte chiar aşa: Calvados.

„Este sigur că aici sînt originile numelui său, în mica localitate normandă Isigny-sur-Mer” – a afirmat Sébastien Durand, specialist în istoria Companiei Disney, citat de Le Figaro.

DʼIsigny, numele purtat de nobilii din regiune în secolul al XI-lea, a devenit, peste un veac, Disney.

Walt Disney a cunoscut Normandia în 1918, cînd a debarcat la Cherbourg, pentru a se angaja pe o ambulanţă, la sfîrşitul primului Război Mondial. De altfel, silueta castelului din „Frumoasa din pădurea adormită” se pare că i-a fost inspirată de aceea a celebrului Mont-Saint-Michel.

Pentru a oficializa originile franceze ale lui Walt Disney, compania care-i poartă numele a inaugurat, la împlinirea a 50 de ani de la dispariţia celui care a fondat-o, o grădină publică, la Isigny-sur-Mer (localitate cu 2.700 de locuitori). Grădina Disney. La o jumătate de veac de la dispariţia genialului creator, numele său s-a întors acasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?